Rioollekkage Amsterdam

Vosse helpt je bij rioollekkage

Een rioollekkage brengt verschillende ongemakken met zich mee. Het is vaak lastig te achterhalen waar het lek precies zit omdat het riool onder de vloer en onder de grond loopt. En wanneer het riool vanwege de lekkage ook niet meer optimaal functioneert is dat erg vervelend. Om nog maar niet te spreken over de aanhoudende rioollucht rond het huis.

Wanneer je te maken krijgt met een rioollekkage in Amersterdam of omgeving helpt Installatiebedrijf Vosse je graag bij het herstel. We zijn een allround rioleringsbedrijf en hebben alle kennis in huis om de lekkage op te sporen en te verhelpen. Bel 020 - 794 71 64 voor een afspraak of maak gebruik van het contactformulier om je opdracht door te geven. Dan komen we snel voor je in actie.

Hoe ontstaat een rioollekkage?

Het riool bestaat uit een aantal aaneengeschakelde rioolbuizen. Op het moment dat er ergens een scheurtje of een breuk zit loopt het rioolwater naar buiten met alle nare gevolgen van dien. Met verouderde rioolbuizen loop je het meeste risico. Ze kunnen poreus worden waardoor er kleine scheurtjes ontstaan.

Ook de aansluitingen waarmee de rioolbuizen aan elkaar zijn verbonden kunnen problemen geven. Om de buizen te koppelen wordt meestal een cementmengsel gebruikt. Naar tientallen jaren onder de grond worden deze verbindingen poreuzer waardoor boomwortels kans zien om door de verzwakte verbindingen naar binnen te groeien. Op deze wijze kunnen boomwortels een verstopping of een lekkage veroorzaken.

Wanneer de grond onder de riolering verzakt als gevolg van inklinking of bodemwerkzaamheden kan dat ook tot problemen leiden. Door zo’n verzakking zou het riool verstopt kunnen raken of kunnen er breuken ontstaan. Zelfs wanneer er alleen een verstopping optreed kan de toenemende druk in de rioolbuis alsnog voor een breuk kunnen zorgen.

Hoe herken je een rioollekkage?

Een rioollekkage herken je vrijwel direct door een smerige rioollucht in of rond je huis. Meestal gaat de stank gepaard met de verschijning van kleine rioolvliegjes. Deze motmugjes leven normaalgesproken alleen in het riool, en komen pas naar buiten wanneer ze een opening vinden om door naar buiten te kruipen.

De vliegjes en de stank zijn lastig te verdrijven wanneer de onderliggende oorzaak niet wordt opgelost. De vliegjes kunnen zich snel voortplantten en groeien binnen de kortste keren uit tot een ware plaag. Het is dan ook zaak om een rioollekkage zo snel mogelijk te laten verhelpen.

Herstel rioollekkage

Om de lekkage te kunnen herstellen moeten we eerst op zoek naar de precieze locatie van het lek. Daarvoor maken we gebruik van een flexibele rioolcamera op een duwveer. Op een aparte monitor kunnen we live meekijken om te zien waar de breuk of de scheur precies zit. Mocht de scheur niet op de camerabeelden te zien zijn hebben we ook nog de mogelijkheid om rookdetectie toe te passen.

Hoe we het riool uiteindelijk herstellen hangt helemaal af van de aard van de beschadiging en de staat van het riool. Soms zullen we voorstellen om een stuk rioolbuis of een specifieke aansluiting te vervangen. Maar als het riool in slechte staat verkeerd kunnen we ook adviseren om het complete riool te vervangen of om het riool te relinen. Bij relinen wordt er een nieuwe coating aangebracht op de binnenzijde van de riolering zodat de buis wordt herstelt zonder dat deze vervangen hoeft te worden.

Contacteer Installatiebedrijf Vosse bij een rioollekkage in Amsterdam

Vosse helpt je bij rioollekkage

Hangt er een vieze rioollucht rond je huis of zit je badkamer vol rioolvliegjes? Laat ons dan je rioollekkage herstellen. We zullen de lekkage op vakkundige wijze opsporen en adviseren je over de beste oplossing voor het herstel van het riool. We zijn bereikbaar op 020 - 794 71 64 en via het onderstaande contactformulier. Bel nu, dan helpen we je snel van je rioolproblemen af.

Ochtend
Middag
Avond