Lekdetectie Amsterdam

Moorman Totaal Techniek helpt bij lekdetectie

Lekdetectie is de oplossing wanneer je last hebt van een lekkage, maar geen idee hebt waar het lek precies zit. Een lekdetectiespecialist maakt gebruikt van speciale detectiemethoden om lekkages op moeilijk bereikbare plekken op te sporen. Door het gebruik van moderne apparatuur hoeven we geen muren of vloeren open te breken in onze zoektocht naar het lek. Zo voorkomen we onnodige schade aan je woning.

Merk jij drukverlies in je leidingen of zie je vocht- en schimmelplekken op muren of plafonds? Als je niet goed kunt inschatten waar het lek zit helpt Moorman Totaal Techniek je in Amsterdam en omgeving graag met lekdetectie. Onze professionele specialisten sporen het lek efficiënt en snel voor je op. Bel 020 - 794 71 64 voor een afspraak of geef jou opdracht door via het contactformulier.

Voordelen lekdetectie

Het grootste voordeel van lekdetectie is dat we lekkages kunnen opsporen zonder je huis te beschadigen. Als je alleen vochtvlekken ziet is het lastig om te bepalen waar het lek zit. Omdat leidingen vrijwel altijd zijn weggewerkt onder de vloer of in de muur kun je ze lastig controleren. Door de exacte locatie van het lek vast te stellen met onze detectieapparatuur voorkomen we dat de vloer of de muur op de verkeerde plaats wordt opengebroken.

Maar het voorkomen van onnodige schade is niet het enige voordeel van lekdetectie. In de meeste situaties wordt het ook nog eens volledig vergoedt. Wanneer er geen sprake is van achterstallig onderhoud of nalatigheid kun je de schade via de opstalverzekering vergoed krijgen.

Als we bij jou een lekdetectieopdracht uitvoeren krijg je na afloop een compleet rapport. In dat rapport staat een beschrijving van de gebruikte detectiemethoden en de locatie van het lek. Dat rapport kun je vervolgens gebruiken voor een claim bij je verzekeraar. Het is wel verstandig van te voren even contact te zoeken zodat duidelijk is wat je verzekeraar precies vergoedt.

Detectiemethoden

Voor het opsporen van lekkages hanteren we een aantal detectiemethoden. Meestal gebruiken we een combinatie van verschillende methoden om tot het meest nauwkeurige resultaat te komen.

Om een leidinglekkage op te sporen kunnen we bijvoorbeeld een infrarood camera gebruiken, ultrasone detectie inzetten of een drukproef uitvoeren. Met de camera kijken we naar warmteverschillen in verschillende delen van de leiding. Daar waar de temperatuur afwijkt zit meestal de lekkage.

Bij ultrasone detectie sporen we de lekkage op met behulp van geluidsgolven en bij een drukproef meten we de druk in een afgesloten stuk leiding. Als de druk terugloopt in het specifieke deel kunnen we verder inzoomen om de specifieke plek te vinden.

Soorten lekkages

Zojuist hebben we een aantal detectiemethoden genoemd voor het opsporen van een leidinglekkage. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden voor verschillende soorten lekkages. Zo kunnen we de infrarood camera ook gebruiken om een lekkage op een plat dak te vinden. En kunnen we bijvoorbeeld een rioolcamera inzetten om het riool te inspecteren. Indien je met een van de onderstaande lekkages te maken krijgt kunnen wij je helpen bij de opsporing van het lek.

  • Een daklekkage
  • Een gevellekkage
  • Een leidinglekkage
  • Een badkamerlekkage
  • Een kelderlekkage
  • Een plafondlekkage
  • Een vloerverwarminglekkage
  • Een Cv lekkage
  • Een rioollekkage

Contacteer Moorman Totaal Techniek voor het opsporen van een lekkage

Moorman Totaal Techniek helpt bij lekdetectie

Een lekdetectiespecialist kan je helpen om een lekkage op te sporen wanneer niet helemaal duidelijk is waar het lek precies zit. Door onze moderne detectiemethoden kunnen we heel nauwkeurig werken en brengen we geen onnodige schade toe aan je woning. Om een beroep te doen op onze lekdetectieservice kun je bellen naar 020 - 794 71 64 of ons benaderen via het contactformulier hieronder. Dan komen we snel naar je toe.

Ochtend
Middag
Avond