Leidinglekkage Amsterdam

Smit algeheel onderhoud helpt bij een leidinglekkage

Heb je te maken met een leidinglekkage in Amsterdam? Dan kun je het beste zo snel mogelijk een loodgieter inschakelen om het lek te laten dichten. Zeker als het om een groot lek gaat kan het water in korte tijd veel schade aanrichten als je te lang afwacht.

Voor het verhelpen van een leidinglekkage kun je in Amsterdam en omstreken terecht bij Smit Algeheel Onderhoud. Onze vakkundige loodgieters staan 24/7 voor je klaar om te helpen bij een leidinglekkage. Bel 020 - 794 71 64 voor een afspraak of geef je opdracht door via het contactformulier. Dan komen we snel voor je in actie.

Hoe ontstaat een leidinglekkage?

De meeste leidinglekkages ontstaan door slijtage van koppelstukken, slijtage van de leiding zelf of door vorstschade. Ook worden we regelmatig gebeld door mensen die tijdens het klussen per ongeluk een waterleiding hebben beschadigd.

Het oplossen van een leidinglekkage is meestal niet zo ingewikkeld. Een klein lek kan eenvoudig worden gedicht en een koppelstuk of een leiding kan (deels) worden vervangen. Pas wanneer de locatie van het lek onbekend is wordt het een serieuze uitdaging.

Veel leidingen zijn namelijk weggewerkt in de muur, in het plafond of in de vloer. Omdat de leidingen aan het zicht zijn onttrokken is het moeilijk vast te stellen waar het lek precies zit. Omdat we je huis niet onnodig willen beschadigen door lukraak de muur of de vloer open te breken kun je in deze situatie het beste een lekdetectiespecialist inschakelen om het lek op te laten sporen.

Hoe herken je een leidinglekkage?

De meest voor de hand liggende manier om een leidinglekkage op te merken is door de aanwezigheid een plasje water onder de leiding. Zie je veel water dan gaat het waarschijnlijk om een groter lek en is enige haast geboden.

Omdat de leidingen in je huis deels zijn weggewerkt valt een lekkage niet altijd direct op. Vermoed je een lekkage, let dan even op de waterdruk. Is de waterdruk lager dan normaal zou dat op een lekkage kunnen wijzen. Ook de aanwezigheid van vocht- en schimmelplekken op muren en plafonds kan een aanwijzing zijn voor een lekkage.

Verzekering bij waterschade

Voor schade aan je woning door een waterlekkage kun je gecompenseerd worden via de opstalverzekering (woonverzekering). De condities zijn dat er geen sprake is van achterstallig onderhoud of constructiefouten. Indien dat wordt vastgesteld zal je verzekeraar geen claim uitkeren. Voor meer informatie over de compensatie bij een leidinglekkage kun je het beste even contact opnemen met je verzekeraar.

Laat je leidinglekkage herstellen door Smit Algeheel Onderhoud

Smit algeheel onderhoud helpt bij een leidinglekkage

Wanneer je te maken krijgt met een leidinglekkage helpen wij je graag bij het herstel. Als de leidingen bloot liggen, maar je niet precies weet waar het lek zit, zullen wij de lekkage aan de hand van kalksporen, vocht en roest proberen op te sporen.

Natuurlijk is het altijd beter om een leidinglekkage te voorkomen dan te herstellen. Laat daarom eens in de zoveel tijd je leidingen nakijken door een specialist, kijk uit bij het klussen en isoleer je leidingen goed zodat ze geen vorstschade oplopen. Mocht je ondanks deze voorzorgsmaatregelen toch last krijgen van een leidinglekkage, dan staan we uiteraard voor je klaar. Bel 020 - 794 71 64 of maak gebruik van het contactformulier hieronder voor snelle service bij een leidinglekkage.

Ochtend
Middag
Avond