Daklekkage Amsterdam

JC Installatietechniek helpt je bij een daklekkage

Het herstellen van een daklekkage is meestal een relatief eenvoudige handeling. Het neemt weinig tijd in beslag en is daardoor niet zo prijzig. Het staat in schril contrast met de schade die een daklekkage zou kunnen aanrichten. Schroom dan ook niet om een dakdekker in te schakelen zodra je tekenen van een daklekkage waarneemt.

In Amsterdam en omgeving kun je een beroep doen op de service van JC Installatietechniek voor het oplossen van een daklekkage. Wij geven je een eerlijke update over de staat van je dak en lossen de lekkage snel en vakkundig voor je op. Bel 020 - 794 71 64 voor een afspraak of benader ons online via het contactformulier. Dan komen we je snel helpen.

Oorzaken daklekkage

De meeste daklekkages kunnen worden toegeschreven aan problemen met de dakbedekking, het daklood of de dakgoten. Bij problemen met de dakbedekking kun je bij een schuin pannendak denken aan verschoven of afgewaaide dakpannen. Bij de dakbedekking van platte daken gaat het vaak om kleine scheurtjes of loslatende naden.

Daklood wordt met name gebruikt rond schoorstenen en dakkapellen. Wanneer het daklood verschoven is of beschadigd is geraakt kan er vocht langs naar binnen sijpelen. Lekkages bij dakgoten zijn meestal het gevolg van een opeenhoping van vuil, waardoor het water niet weg kan.

Herkennen daklekkage

Het kan lastig zijn om een daklekkage te herkennen. Als er ergens een klein beetje vocht doorsijpelt kan het lang duren voordat je het in de gaten krijgt. Dat wil overigens niet zeggen dat er in de tussentijd geen schade kan ontstaan.

Let dus goed op signalen als vochtplekken en schimmelvorming en kijk ook af en toe eens op zolder om te zien of het er vochtig is. Omdat de muren en je dakconstructie het vocht opnemen kan een lekkage ook tot uiting komen in loslatend behang. Als de muren zoveel water hebben opgenomen dat ze verzadigd zijn heeft dat namelijk effect op de hechting van het behang.

Gevolgen daklekkage

Een daklekkage kan serieuze gevolgen hebben. Hout gaat rotten wanneer het vochtpercentage hoger ligt dan vijfentwintig procent. Als je dakconstructie, de muren en het plafond langdurig worden blootgesteld aan vocht kan dat veel schade aanrichten, met prijzige renovatiewerkzaamheden tot gevolg.

Wil je een daklekkage liever voor zijn, laat dan eens in de zoveel tijd je dak controleren door een dakdekker. Bij zo’n dakinspectie lopen we het dak en de goten helemaal na. We kijken vooral naar zwakke plekken die op termijn een lekkage zouden kunnen veroorzaken. Uiteraard kunnen we direct herstelwerkzaamheden uitvoeren zodra we iets tegenkomen. Zo kun je een lekkage in de meeste situaties voorkomen.

Mochten we tijdens de inspectie constateren dat de dakbedekking in een hele slechte staat verkeerd, kun je ons ook inschakelen voor een dakrenovatie. Bij een dakrenovatie vervangen we je complete dakbedekking.

Contact met JC Installatietechniek bij een daklekkage

JC Installatietechniek helpt je bij een daklekkage

Voorkom een grote schadepost door zo snel mogelijk een dakdekker in te schakelen wanneer je vermoedt met een daklekkage van doen te hebben. Zelfs wanneer het alleen een paar verschoven dakpannen betreft. Op termijn zou zelfs zo’n kleinigheid tot fikse schade aan je woning kunnen leiden.

In Amersterdam en omgeving helpen wij je graag bij het herstel van je daklekkage. Bel ons op 020 - 794 71 64 of geef je opdracht door via het contactformulier hieronder. Dan komen we snel naar je toe.

Ochtend
Middag
Avond