Cv lekkage Amsterdam

Een cv lekkage kan erg vervelend zijn. Niet alleen door de natte plekken in huis maar ook doordat de ketel minder goed werkt. Als de lekkage in de ketel zelf zit kan het lekkende water zelfs voor ernstige schade zorgen. Het is dan ook verstandig zo snel mogelijk een specialist in te schakelen als je sporen van een lekkage aantreft.

In Amsterdam en omgeving helpt Spoedservice NoordHolland v.o.f. je graag bij het oplossen van een cv lekkage. Dat doen we voor alle merken cv ketels. We sporen de lekkage op en repareren direct het defecte onderdeel als dat mogelijk is. Bel 020 - 794 71 64 voor het maken van een afspraak of geef je opdracht door via het contactformulier. Dan komen we snel jou kant op.

Hoe herken je een cv lekkage?

Wanneer je te maken krijgt met een cv lekkage ontdek je dat meestal door water onder de ketel. Zit de lekkage op een andere plek in het systeem dan zul je op andere plekken water aantreffen. En omdat cv leidingen meestal zijn weggewerkt in de muur en onder de vloer kan een lekkage ook zichtbaar worden door vochtvlekken. Ook de aanwezigheid van roest en vocht op cv leidingen kan een aanwijzing zijn.

Zie je nergens water maar blijft de druk in de ketel, ondanks herhaaldelijk bijvullen en ontluchten, schommelen? Ook dat is een aanwijzing dat je met een cv lekkage te maken hebt.

Oorzaken cv lekkage

Wanneer je een cv lekkage vermoedt kun je het beste eerst even onder de ketel kijken. Bij de meeste cv lekkages tref je water onder de ketel aan. Een kapotte ontluchter is de meest voor de hand liggende oorzaak. De ontluchter zorgt ervoor dat het overtollige lucht uit de cv installatie kan ontsnappen. Als de ontluchter niet meer helemaal goed aansluit kan er af en toe een beetje water meekomen.

Een lekkage kan ook het gevolg zijn van lekkend condenswater. Wellicht is de condenswaterafvoer verstopt of is de condenswatersifon kapot. Soms is de lekkage ook afkomstig van een lekkende koppeling. Dat probleem kan worden opgelost door de koppeling opnieuw aan te draaien of te vervangen.

Als er sprake is van een lek expansievat wordt er veel water geloosd via het overstortventiel. Het expansievat zorgt voor de regulering van de drukverschillen in je cv installatie. Als het overstortventiel niet goed is aangesloten op de afvoer kan dat voor lekkages zorgen.

Heb je net de ketel bijgevuld en blijven de kranen druppelen? Meestal stopt dit na een poosje vanzelf. Het komt omdat de kranen weinig worden gebruikt. Stoppen de kranen niet met druppelen kun je ze het beste laten vervangen.

Contacteer Spoedservice NoordHolland v.o.f. bij een cv lekkage in Amsterdam

Naast de eerder genoemde oorzaken zijn er nog een aantal manieren waarop een cv lekkage zou kunnen ontstaan. Hoewel we je graag helpen bij het herstel is het altijd beter om een cv lekkage te voorkomen. Dat kan in de meeste gevallen door regelmatig cv onderhoud te laten uitvoeren. Wil je de ketel graag eens laten controleren of wil je graag een onderhoudscontract afsluiten? Ook daarvoor kun je bij ons terecht.

Natuurlijk helpen we je ook bij het oplossen van een lekkage en bij andere cv problemen. Bel ons op 020 - 794 71 64 of stuur een bericht via het contactformulier voor snelle hulp bij cv problemen. Dan staan we snel bij je op de stoep.

Ochtend
Middag
Avond